HOME » OVER MIJ » HOE HET BEGON

"ALS KIND WAS IK UREN
BEZIG OM NIEUWE
MELODIEËN TE MAKEN.
HEERLIJK!"

"....ontdekte ik al dat je een viool ook zo kunt vast houden.
Pling plong net als een gitaar.
Wát! Wauw, echt gaaf!"

ONGELOOFLIJK, MAAR ÉCHT WAAR....

 

Een uniek verhaal

 

Als kind was ik uren lang bezig met melodieën maken. Heerlijk! Op straat, in het park, op school, thuis. Tja, waar niet eigenlijk. Momenten van wegdromen en daarmee op gevoel muziek maken. Eigen harmonieën maken. als Het zonnetje zelve. Maar ja, dan móet je ineens van alles. Weet je wel. ‘De zo hoort hétjes’ en ‘de zo doe je datjes’ .....Keurig in de pas.
"Wel opletten hé! Ja ik zie het wel, je zit te dromen", zei een meester op de lagere school. ".Je kijkt veel te veel uit het raam Bart. Kom even hier en maak je sommen af. In de maat blijven. Anders komt er niks va n je terecht. En dat weet je best!”,

 

Ik doe het op mijn manier

 

Ik ben altijd op zoek gegaan naar de ruimte, naar vrijheid. Ontdekken hoe de wereld in elkaar zit. Als kind kon ik mezelf uren lang vermaken. Tekenen en met lego spelen. Meestal zonder voorbeeld. of gewoon uren lang staren naar vallende sneeuw. Zingen waar je lekker kon echoën. in de badkamer natuurlijk, In grote gebouwen, op stations. In kerken, ook als er geen mensen waren. De klanken laten ontstaan in de ruimte. Zeker in trappenhuizen heb je gave galm. Ook waar ik zelf ooit woonde. Dat heb ik altijd al gedaan. Ter plekke improviseren. Geen bedachte riedeltjes, gewoon ontdekken hoe dat klinkt. Echt genieten!

 

Het begon ooit met de viool


Zeven jaar viool spelen al op heel jonge leeftijd. Etudes en klassieke muziek van blad spelen. Ik deed het wel gewoon, maar echt leuk vond ik het niet. En ergens zag ik daar ook echt geen toekomstmuziek in. Het was daarmee een beetje plat gemaakt. Veel studeren op deze manier voelde echt als gedrild worden. Weinig romantisch zo. Oké, we zullen wel zien. Zeven jaar heb ik viool gespeeld, met een kort uitstapje naar de altviool, om dat ik al een grote gast was met grote handen. Eigenlijk veel te groot voor een sopraan viool.

 

Van viool naar gitaar


Voordat ik mijn zeven jarige vioolstudie begon ontdekte ik al
dat je een viool kun je ook zo vast houden. Plíng plóng, net als een gitaar.
Wát! Wauw, echt gaaf! Toen wist ik al wat toveren was. Niemand wist van mijn plannen natuurlijk. Veel later in mijn leven haalde ik de gitaar op uit mijn schatkamer.


De ontdekking van Exotische klanken


Behalve de gitaar ontdekte ik later ook met de didgeridoo en de djembé de uitheemse klanken, waar ik mij ook erg toe aan getrokken voel. ik herkende De sjamaan in mezelf.  De gitaar was echter nooit ver uit mijn buurt. Zo komt het dat ik ik tien jaar geleden vol voor mijn passie gekozen heb. Het
bespelen van mijn Spaanse gitaar. Samen met mijn stem. Een betoverende combinatie!


Enjoy!

 

 

Duurzame partners, duurzame muziek